Рома направи невероятен обрат срещу Байерн Мюнхен и по този начин италианците се приближиха към осминафиналите на Шампионската лига. “Вълците” надделяха драматично с 3:2 срещу баварците в мач от група Е.

Мачът започна добре за домакините, след като на добри позиции в 3-та минута се озоваха Вучинич и Менез, но те пропуснаха да се разпишат.

Гостите можеха да поведат в резултата в 20-та минута, но след удара на Демикелис топката мина в страни от вратата на Жулио Серджо.

Байерн Мюнхен все пак успя да поведе в резултата в 34-та минута, когато Рибери подаде към Марио Гомес, който с техничен удар преодоля Серджо пращайки топката в долния му десен ъгъл за 0:1.

Само пет минути по-късно в 39-та Томас Мюлер асистира за второто попадение на Гомес в мача за 0:2.

През второто полувреме футболистите на Клаудио Раниери се вдигнаха и изиграха много силни 45 минути.

Още в 49 -та минута Жереми Менез центрира в наказателното поле на Байерн, след което Марко Бориело засече топката и я прати във вратата на баварците.

Домакините имаха тотално надмощие през втората част, но много пропуски направиха Симплисио, Бриги и Де Роси.

Рома стигна до изравнителен гол в 81-та минута, когато Йон Арне Рийзе подаде към Де Роси, който на празна врата прати топката за втори път в мрежата на Байерн.

Рома получи право да изпълни дузпа в 83-та минута, след като Томас Крафт събори откъсналия се Вучинич и Ундиано Майенко посочи бялата точка. Вратарят на Байерн получи и жълт картон. Наказателният удар бе реализиран от Франческо Тоти в 84-та минута.

В другия мач от групата Базел постигна минимална победа с 1:0 срещу Клуж.

Единственият гол в срещата отбеляза Федерико Алмерарес в 15-та минута.

Домакините можеха да стигнат и до по-убедителна победа, след като Тембо в 60-та минута можеше да вкара, но след удара му топката срещна напречната греда.

Гостите от Клуж завършиха мача с човек по-малко, след като Фелисе Пиколо бе изгонен с директен червен картон.

Байерн води в класирането с 12 точки и е сигурен участник в осминафиналите на Шампионската лига. На второ място остава Рома с 9 точки, а Базел е на трета позиция с 6 точки. Клуж е на последно място с 3 точки.