Рома и Ювентус не успяха да се победят и завършиха 1:1 на „Олимпико“ в последния мач от 14-я кръг в Серия А. Точката бе достатъчна на торинци, за да се върнат отново на върха във временното класиране. „Старата госпожа“ събра 30 точки, колкото има и Удинезе. Рома пък остана на 9-та позиция с 18 точки.

Домакините все пак могат да съжаляват повече, след като първо поведоха в резултата, а при 1:1, Франческо Тоти пропусна да вкара от дузпа.

Луис Енрике не можеше да разчита Жуан, Фернандо Гагои и Боян Къркич, които са с наказания. Даниеле Де Роси пък започна в центъра на отбраната, а сред титулярите за домакините бяха още Франческо Тоти, Ерик Ламела и Пабло Даниел Освалдо. Само на 19 години пък Федерико Вивиани направи своя пълен дебют в халфовата линия на „вълците“.

Изключително силен мач в отбрана за домакините записа Де Роси, който вкара и първото попадение в срещата. Още в 6-та минута Де Роси се възползва от подаване на Тоти и реализира за1:0.

Гостите изравниха чак в средата на второто полувреме. В 60-та минута Джорджо Киелини с глава се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините и изравни за 1:1.

Минутки по-късно Рома получи правото да изпълни дузпа, която обаче обаче – в 64-та минута – бе пропиляна от Тоти. Джанлуиджи Буфон спаси удара на острието.

До края на двубоя се редуваха атаки и пред двете врати, а двата отбора направиха доста пропуски, за да приключи мачът при 1:1.