Рома победи с 1:0 Лацио в дербито на Рим и с оглед на наближаващите празници, може да се каже, че направи коледен подарък на градския си съперник – нов треньор.

След това поражение ще бъде истинско чудо, ако наставникът на орлите Давиде Балардини запази поста си, с оглед на това, че тимът няма победа в Серия А вече в цели 13 мача и през седмицата отпадна от Лига Европа след загуба от Ред Бул Залцбург.

Двубоят между Рома и Лацио започна традиционно враждебно и бе спрян в 13-ата минута, след като феновете метнаха множество бомби. Съдията Рицоли прекрати двубоя, докато нещата по трибуните се успокоят и се създаде спокойна обстановка за игра. В крайна сметка, след десетминутно забавяне, срещата бе подновена.

Първият час игра не предложи много голови положения, а бианкочелестите като по чудо не откриха резултата в 60-ата минута, когато Мауро Сарате проби отляво и след няколко финта стреля в гредата зад Жулио Серджо, топката се върна в полето и попадна в Стефано Маури, който шутира от 15 метра, но вратарят на вълците по феноменален начин спаси.

В 67-ата Симоне Перота центрира от ляво, от границата на наказателното поле Мирко Вучинич би с глава, но уругвайският национален страж Фернандо Муслера показа класата си и изби в корнер.

Рома вкара единствения гол в мача 11 минути преди края. След бърза атака Вучинич центрира отдясно, непокрит близо до точката на дузпата бе оставен влезлият като резерва Марко Касети, който с удар от въздуха донесе успеха на джиалоросите.

В последните минути Лацио се откри и в Джон Арне Рийзе можеше да отбележи втори гол след удар от воле в наказателното поле, Муслера обаче отново бе на ниво.

Две минути преди края Рома остана с човек по-малко, след като Давид Писеро не понесе поредния финт на Сарате и зверски посече аржентинския нападател, за щастие без сериозни последствия.

Вълците се изкачиха на шесто място с 24 точки от 15 мача, докато Лацио е 16-и с 13 точки, като е само на точка от зоната на изпадащите.