Отборът на Рома надигра Наполи в мача на лидерите в Серия А. Домакините от Рим се наложиха с 2:0 над своя съперник и еднолично оглавиха класирането с 24 точки, с 5 повече от Наполи и Ювентус.

Футболистите на Рафаел Бенитес срещнаха много трудности в двубоя и закономерно претърпяха крах от по-убедителните „вълци“. В герой за домакините се превърна Миралем Пянич, който отбеляза и двата гола за своя тим – втория от дузпа.

Още в 15-та минута Де Роси опита възможностите на Пепе Рейна, а само няколко секунди по-късно Жервиньо стреля с левия крак, за да изправи феновете на крака, но без успех – в аут.

В средата на първото полувреме пролича напрежението от заряда на мача, когато се стигна до леко меле между футболистите. В крайна сметка ситуацията отмина без санкции за играчите.

В 32-та минута Франческо Тоти получи контузия и бе заменен от Марко Бориело, но и Наполи трябваше да направи принудителна рокада, като Паоло Канаваро влезе на терена вместо Бритос. Именно централният защитник се превърна в антигерой за гостите. Той получи първи жълт картон за нарушение в края на първото полувреме. Миралем Пянич успя да се възползва по най-добрия начин, като отбеляза директно от фаула за 1:0 в третата минута от добавеното време.

ВИЖТЕ ПЪРВИЯ ГОЛ НА ПЯНИЧ ТУК!

Преди това, Горан Пандев записа уникален пропуск, след като не успя да вкара за Наполи, въпреки че остана сам срещу вратаря. В 45-та минута пък Инсине от малък ъгъл уцели гредата на вратата.

След почивката, в 70-та минута, бе решен и крайният изход от мача. Паоло Канаваро получи втори жълт картон за нарушение срещу Бориело в наказателното поле. Главният рефер незабавно посочи бялата точка, а Миралем Пянич реализира втория си гол в срещата за крайното 2:0.

ВИЖТЕ ВТОРИЯ ГОЛ НА ПЯНИЧ ТУК!