Рома стигна до труден успех с 3:2 като гост на Чезена във финалния 38-и кръг на Серия А. Това бе и последният мач на Луис Енрике като наставник на „римските вълци“, тъй като бившият футболист на Барселона обяви, че напуска тима след края на сезона.

Досущ като цялата кампания на столичани и мачът бе на приливи и отливи, като вече изпадналият тим на Чезена успя да поведе още преди да са изминали 10 минути от началото на двубоя. Симоне Дел Неро зарадва привържениците на своя тим, като не остави шансове на стража Богдан Лобонт.

В типичния си непредсказуем стил Рома успя да обърне резултата само в разстояние на 5 минути. В 27-ата Боян Къркич вкара за 1:1, а в 32-ата талантливият аржентинец Ерик Ламела изведе своя тим напред.

Инерцията на римляните продължи и през втората част. В 49-ата минута опитният Даниеле де Роси с хубав удар покачи на 3:1 и успокои своите съотборници. В 90-ата минута обаче Марио Алберто Сантана върна едно попадение за Чезена и направи драматични последните секунди до двубоя, но до нов гол не стигна.

Така Рома завършва сезона на незавидното 7-о място с 56 точки и няма да играе в евротурнирите през следващия сезон.

В друга среща от кръга Парма се наложи с минималното 1:0 над състава на Болоня. Единственият гол в срещата падна в 37-ата минута, като негов автор бе преотстъпения от Интер Джонатан Биабиани. Така Парма защити 8-ата си позиция тъкмо от 9-ия Болоня и събра в своя актив 56 точки. Болоня пък остана с 51.


szólj hozzá: ro