Рома постигна много трудна победа с 2:1 при гостуването си на Лече от 28-я кръг на Серия А.

Първото полувреме бе доста равностойно, а гостите успяха да поведат в резултата, след като се възползваха от единствената сериозна грешка на отбраната на Лече. В 44-та минута Рисполи изпусна Вучинич, който направи добър пробив, след което стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Росати за 0:1.

В началото на втората част домакините имаха преимущество и създадоха няколко опасни ситуации, но вратарят на Рома Дони се намеси на решително.

Все пак футболистите на Лече успяха да изравнят резултата в 75-та минута, когато Мунари центрира в наказателното поле на Рома, където Джакомаци се оказа най-съобразителен, засече топката с глава и я прати в горния десен ъгъл на Дони.

Рома получи право да изпълни дузпа в 89-та минута, след като Бориело стреля с глава, но Мунари спря топката с ръка и съдията Антонио Дамато посочи бялата точка и вдигна жълт картон на играча на Лече. Наказателният удар бе реализиран от Давид Писаро, който успя да излъже Росати за 1:2.

След тази победа Рома запази шестата си позиция във временното класиране на Серия А с актив от 46 точки. Лече остана в близост до опасната зона с 28 точки.