Рома се наложи с 2:0 като гост на Ювентус в среща от четвъртфиналите за Купата на Италия. Така „вълците” си осигуриха място на полуфинал, където техен съперник ще е Интер. Столичани се справиха и без капитана си Франческо Тоти, който бе наказан за двубоя.

Първото полувреме бе по-нервно, като и двата състава не се впускаха в рисковани атаки, и не се оголваха в защита. Пет минути преди почивката Клаудио Раниери бе принуден да използва първата си смяна, след като Матео Бриги не можеше да продължи заради мускулен проблем, а на негово място се появи Родриго Тадей. Късметът не бе на страната на Рома и точно след подновяването на играта и Жереми Менес напусна контузен, заменен от Марко Бориело.

С травмите не се спря дотук, и Симоне Пепе също трябваше да бъде сменен, след като усети болки, а Винченцо Якуинта се появи вместо него.

Мирко Вучинич бе най-съобразителен в 65-та минута, когато видя излезлия напред Сторари, и технично го прехвърли, за да открие резултата. Сторари все пак се намери добре малко по-късно, когато изби удар на Филип Мексес точно под гредата.

Алберто Акуилани не успя да излезе срещу бившия си клуб Рома, тъй като и Марко Мота се контузи в 72-та минута, и вместо него трябваше да влезе Фабио Гросо.

Ювентус не успяваше да намери очертанията на вратата на Жулио Сержо, а и съдията Дамато доста ощети „Старата госпожа” в 86-та минута. Тогава Мексес с прийом от борбата свали Дел Пиеро в пеналта, но арбитърът си замълча.

Юве натисна в заключителните мигове, но това само даде шанс на Рома да подпечата успеха си. С фантастичен прехвърлящ пас, Тадей бе намерен непокрит на точката на дузпата и оттам с невероятна странична ножица оформи крайното 2:0.

Рома и Интер се срещат на полуфинал в повторение на миналогодишния финал, а в другата среща играят Милан и Палермо.