Отборите на Рома и Интер не успяха да излъчат победител в дербито от 21-ия кръг на италианската Серия А. На стадион „Олимпико“ в Рим, двата тима поделиха точките при 1:1, като и двете попадения в мача паднаха през първото полувреме.

За домакините точен бе Франческо Тоти от дузпа, а изравнителното попадение на Интер бе дело на Родриго Паласио.

Двубоят реално се явяваше битка за местата даващи право на участие в Европа, а и бе завръщане на Андреа Страмачони, който бе наставник в школата на римските „вълци“. През седмицата двата отбора играха продължения в двубоите си за Купата на Италия,а през следващата седмица се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък.

Гостите от Интер имаха редица проблеми в състава си, като наставникът на тима не можеше да използва имена като Касано, Милито, Самуел, Коутиньо, Алварес, Станкович и Кастелаци, което пък означаваше, че Марко Ливая ще запише първия си старт в Серия А.

За Рома добрите новини бяха, че Франческо Тоти и Пабло Освалдо се завърнаха в тима след контузии. Миралем Пранич обаче пропусна двубоя заради настинка.

Последното равенство между двата тима бе през 2006 година, като след това последваха по три победи и за двата отбора.

След три минути игра Освалдо пропусна да засече центриране на Ерик Ламела, а след това Майкъл Брадли също не успя да се възползва от удобно положение. В 10-ата минута Освалдо вкара топката в мрежата, но бе отсъдена засада.

В 22-ата минута бе открит резултатът на „Олимпико“. Домакините стигнаха до дузпа, която капитанът на „вълците“ Франческо Тоти превърна в гол. Това бе първото попадение за Тоти срещу Интер на този стадион от октомври 2004 година.

Последваха още няколко положения за Рома, които обаче нападателите в „червено“ не успяха да превърнат в гол. По всичко личеше, че домакините ще се оттеглят на почивка с гол преднина, но не така мислеше Родриго Паласио, който в продължението на първото полувреме реализира за 1:1 след пас на Гуарин.

През втората част двата тима се опитаха да спечелят трите точки, но с решаващи прояви на няколко пъти се отличиха двамата вратари. В крайна сметка нови голове не паднаха и двата тима има поделиха точките.

Във временното класиране Рома и Интер запазиха позициите си, като „джалоросите“ заемат шестото място с актив от 35 точки, докато „нерадзурите“ са четвърти с три точки повече.


szólj hozzá: Roma vs Inter Milan 1:1 GOALS HIGHLIGHTS