Отборът на Болоня успя да измъкне една точка от домакинството си на Рома в мача от 22-1 кръг на Серия А. Изключително динамичния двубой завърши при 3:3.

Римските вълци започнаха добре мача, като успяха да поведат, но Болоня ги догони на два пъти в срещата. През второто полувреме обаче Рома се превърна в губещ в резултата, но в крайна сметка стигна до равенството чрез попадение на Панайотис Тахсидис.

Още в 9-та минута гостите излязоха напред. Франчесто Тоти намери много добре младия полузащитник на тима Алесандро Флоренци, който с премерен диагонален удар по земя, реализира за 1:0.

Само 8 минути по-късно обаче Болоня изравни резултата. Алберто Джилардино успя да се пребори за топката на точката на дузпата след избита от вратаря топка, за да отбележи за 1:1.

Незабавно последва отговор от страна на Рома, който доведе до нова промяна в резултата. Само няколко секунди след изравняването, Пянич центрира отдясно, а Пабло Даниел Освално засече с глава за 2:1.

Головото шоу продължи и в 26-та минута, когато Маноло Габиадини отново доведе мача до равенство – 2:2, след удар от границата на наказателното поле.

През второто полувреме домакините излязоха още по-мобилизирани. Още първата смяна за състава на Болоня даде резултат. Защитата на Рома не успя да се ориентира при меле в наказателното поле, но за сметка на това влезлият като резерва Кристиан Паскуато реализира за 3:2.

Гостите не се примириха с тази ситуация. В 73-та минута Панайотис Тахсидис вкара топката за 3:3. Гръцкият полузащитник засече топката с глава след центриране на Франческо Тоти в наказателното поле.

След поделените точки Рома заема 7-о място във временното класиране на Серия А с 34 точки, колкото има и Милан, но „росонерите“ все още не са изиграли срещата си с Аталанта от 22-я кръг. Болоня се намира на 14-а позиция с 22 пункта.