Отборът на Рома спечели с 2:0 срещу гостуващия Лече в мач от деветия кръг на италианската Серия А. Римляните се наложиха след попадения на Никола Бурдисо и Мирко Вучинич.

Победата за тима на Клаудио Раниери обаче бе белязана и от грозен инцидент, когато капитанът на отбора Франческо Тоти и Рубен Оливейра от тима на гостите бяха изгонени с червени картони.

Резултатът на „Олимпико” бе открит от Бурдисо, който се възползва от центриране отляво и с глава наказа стража на гостите в 62-ата минута. Второто попадение за домакините дойде в 76-ата минута, когато Вучинич завърши отлично пробива си по лявото крило с плътен удар в долния ъгъл на вратата.

Секунди след гола на черногорският национал Тоти и Оливейра се спречкаха и главният арбитър на двубоя им посочи съблекалните. При повторенията се видя, че в атаката за гола, Оливейра откровено спъва нападателя на домакините, който веднага се нахвърли върху своя противник.

Това означава, че Франческо Тоти ще пропусне дербито на Рим следващата седмица. Наказанието на капитана на Рома обаче може да бъде и по сериозно, след като при напускане на терена се видя, че Тоти отново започна разправия с Оливейра и трябваше да бъде възпиран от четирима човека.