Рома се наложи с 2:1 над Торино в първия мач от 30-я кръг на Серия А, и запази преднината си пред Наполи на второто място в класирането.

Торино продължава да няма и никакъв късмет, и след като държа фронта дълго време, накрая отново падна само с един гол. "Биковете" са допуснали пет от последните си шест поражения с едно попадение.

Франческо Тоти не бе блестящ в своя мач №700, но резервата Флоренци се оказа златния джокер на Руди Гарсия.

Двата състава започнаха спокойно, като се разучаваха без да бързат. В шестата минута Майкон се свлече в наказателното поле, след съприкосновение със съперник, но арбитърът прецени, че няма основания за дузпа. В 28-та минута Франческо Тоти се озова на стрелкова позиция, но не успя да отправи добър удар от десетина метра.

Чиро Имобиле не успяваше да се разгърне чак до 33-та минута, когато отправи мощен удар по диагонала, но топката прелетя покрай далечната греда.

Само две минути по-късно Рома пропусна най-чистата си възможност, след като първо Падели спаси засечената от Дестро топка, а след това и последвалия удар след рикошета от страна на Пянич.

в 41-та минута вече стражът нямаше шанс, и след като Жервиньо хитро намери нахлуващия в пеналта Дестро, и благодарение и на рикошета в крак на защитник на Торино, топката достигна до нападателя, и той откри.

Само седем минути трябваха на Торино след старта на второто полувреме, и в един от редките случай, в които Имобиле бе изпуснат, голмайсторът на Серия А изравни. В 52-та минута той бе изведен с дълъг пас, и отбеляза фантастичен гол от воле.

ВИЖТЕ СТРАХОТНИЯ ГОЛ НА ИМОБИЛЕ!

Един пряк свободен удар, и един шут на Жервиньо бяха по-интересните положения в полза на Рома в следващите минути. Алесио Черчи имаше шанс да изведе Торино напред, но и на него не му достигна точност.

Руди Гарсия потърси офанзивна промяна в състава си за последните 20 минути от мача, и Рома натисна сериозно, но така и не се стигна до някакво 100-процентово положение в полза на "вълците".

Полският защитник на Торино Камил Глик имаше невероятен шанс, минута преди края на редовното време, като стреля изненадващо, и топката прелетя на педи покрай страничната греда.

В първата минута от добавените три към редовните 90, големият герой на Торино Имобиле сгреши фатално, топката стигна до Жервиньо, и той изведе Флоренци на чиста позиция, за да отбележи победното попадение.

Така смяната на Руди Гарсия в 82-та минута донесе пълен успех на Рома, с 2:1, и "вълците" направиха поредната си крачка, макар и трудна, към осигуряване на второто място в Серия А.