Удинезе се класира на полуфинал за Купата на Италия, след като победи Милан с 2:1 като гост, и лиши "росонерите" от най-възможния им път за европейските клубни турнири.

Въпреки че се представя кошмарно в Серия А, новият отбор на Антонио Вутов жъне успех за Купата, като в предишния кръг отстрани Интер.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

След добрия си дебют начело на Милан в неделя, Кларънс Зеедорф нямаше късмет в сряда вечер, а и трябваше да се справя с грипния вирус, налегнал половината му отбор.

Още в шестата минута Марио Балотели откри резултата, след като подаване на Валтер Бирса бе продължено от Робиньо, и за италианския национал остана да добави топката в мрежата.

Удинезе пропусна отлични възможности да изравни в следващите минути, чрез Емануел Баду и Бруно Фернандес, но и Кристиан Абиати бе на мястото си през цялото време. Гостите заиграха все по-агресивно, и точно преди почивката Урби Емануелсен фаулира Видмер в пеналта. Луис Муриел застана зад бялата топка и реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Второто полувреме започна по подобие на края на първото, и Удинезе водеше играта. Имаше опасности и пред двете врати, но феновете на Милан постепенно започнаха да губят търпение към любимците си.

Роберто Перейра влезе като смяна за гостите, и донесе още острота на атаките им, като намери отлично Муриел, четвърт час преди края, но той шутира покрай вратата.

Балотели за малко да отбележи от пряк свободен удар, но стражът на Удинезе отрази.

Заслужено гостите най-после вкараха в 77-та минута, след страхотна контраатака, завършена от Нико Лопес.

Опитът на Милан да отвърне с нещо не бе особено впечатляващ, и в последните минути само Балотели отправи един точен удар.

Така Удинезе се класира полуфинал, където ще очаква победителя от мача между Фиорентина и Сиена.