Победната серия на Рома продължава. „Римските вълци“ постигнаха девета победа от началото на сезона, след като се наложиха с минималното 1:0 при визитата си на Удинезе от деветия кръг на Серия А. По този начин столичани остават еднолично на първо място във временното класиране с преднина от пет точки пред втория и третия – Наполи и Ювентус. Освен това отборът от Рим продължава да има само един допуснат гол в своята врата от началото на сезона.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РОМА НАД УДИНЕЗЕ ВИЖТЕ ТУК!

В първите 20 минути на срещата домакините имаха лек превес, но Антонио Ди Натале на два пъти пропусна от удобни позиции да порази целта.

В 23-та минута Бенатия стреля опасно с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут. Три минути по-късно Адем Ляич шутира, но Келава спаси.

Удинезе бе много близо до това да вкара гол в 38-та минута, когато Габриел Силва получи добър пас и излезе сам срещу Морган де Санктис, след което го преодоля, но Бенатия успя да изчисти топката пред гол линията.

ВИДЕО ОТ РЕШАВАЩАТА НАМЕСА НА БЕНАТИЯ ВИЖТЕ ТУК!

В началото на второто полувреме футболистите на Рома имаха надмощие. В 52-та минута Майкон бе изведен на добра позиция, но стреля неточно в аут.

Рома завърши мача с човек по-малко, след като Майкон бе изгонен за втори жълт картон в 66-та минута.

Рома успя да стигне до победен гол в 82-та минута, когато Кевин Строотман подаде добре към Майкъл Брадли, който с удар от около границата на наказателното поле на Удинезе простреля Келава.

До края на мача Удинезе не успя да стигне до изравнителен гол.

Рома е начело в класирането на Серия А с 27 точки, докато Удинезе се намира на единадесета позиция с 10 точки.