Андреа Пирло приближи Ювентус до титлата в Серия А, след като донесе успеха на отбора с 1:0 при гостуването на Дженоа в мач от 28-я кръг на Серия А. Домакините могат сериозно да съжаляват, защото изпуснаха дузпа. За сметка на това Пирло вкара „златен гол“ в 89-та минута и донесе победата на „бианконерите“.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДНИЯ ГОЛ НА АНДРЕА ПИРЛО ВИЖТЕ ТУК!

Дженоа успяваше да се противопостави добре на Ювентус през по-голямата част от мача и доста затрудни възпитаниците на Антонио Конте.

Андреа Пирло пробва рефлекса на Матиа Перин в 13-та минута от фаул, но вратарят на Дженоа спаси.

Пабло Освалдо вкара гол в 21-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Щефан Лихщайнер стреля опасно в 23-та минута, но Перин отново спаси.

Отборът на Дженоа организира добра контраатака в 27-та минута и Бертолачи стреля, но неточно в аут.

Домакините имаха претенции за дузпа, след като Бертолачи падна в наказателното поле на Ювентус след съприкосновение с Лихщайнер, но съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Нов гол на Ювентус не бе зачетен в 40-та минута, но този път нямаше засада на Пабло Освалдо, въпреки че такава бе маркирана. Минута по-късно Пол Погба отправи опасен удар, но в страни от вратата на Перин.

Дженоа организира опасна атака в 56-та минута, когато Бертолачи центрира в наказателното поле на Ювентус, където Мота стреля с глава, но Буфон спаси.

Артуро Видал игра с ръка в наказателното поле на Ювентус в 71-та минута и съдията Мадзолени посочи бялата точка. Емануеле Калайо стреля от бялата точка, но Буфон спаси.

Пол Погба стреля неточно с глава 75-та минута, въпреки че бе оставен непокрит в наказателното поле на Дженоа.

Победният гол за Ювентус падна в 89-та минута, когато Андреа Пирло с удар от фаул от около 22 метра изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Перин, който нямаше какво да направи.

След този успех Ювентус вече има 75 точки. Дженоа остава на дванадесето място с 35 точки.