Отборът на Палермо изхвърли новия шампион на Италия – Милан от турнира за Купата на Италия, като по този начин сицилианци отказаха „росонерите” от първи златен дубъл в историята си.

Във втори полуфинален мач домакините от Палермо се наложиха с 2:1 на своя „Ренцо Барбера” и след 2:2 на „Сан Сиро” се класираха за финала на надпреварата. Това е трети финал за Палермо в историята му, и първи след 32 години. Головете за тима на Делио Роси днес реализираха Милиачио и Бово от дузпа, a за Милан точен бе Златан Ибрахимович. Двата тима завършиха мача в числено намалени състави, след като червени картони получиха Марк Ван Бомел от Милан и голмайсторът за Палермо Бово.

Палермо ще се изправи срещу победителя от двойката Интер – Рома на финала на „Олимпико” на 29 май.

Гостите от Милан започнаха по-силно мача в търсене на първата си победа от 2006 година. „Росонерите” нямаха успех над своя противник на стадион „Барбера” при последните си четири гостувания. Още в третата минута Робиньо имаше отличен шанс да изведе своя тим напред в резултата, след като се измъкна от засадата, но изстрелът му мина над напречната греда на вратата. Отговорът на домакините дойде чрез Хавиер Пасторе, който стреля отлично, но коженото кълбо профуча покрай страничния стълб.

Второто полувреме започна добре за домакините, които по-често владееха топката и пробваха бързи атаки към вратата на Милан. При поредното си нападение в 63-ата минута футболистите на Делио Роси стигнаха до корнер, след който падна и първия гол в срещата. След центриране на Иличич, Джулио Милиачио засече отлично топката с глава в мрежата на Абиати.

Точно десет минути по-късно домакините нанесоха и своя решителен удар. След добра атака Пасторе пусна към Иличич, който се оказа сам срещу вратаря, а Марк Ван Бомел нямаше какво да направи освен да фаулира футболиста на Палермо. Освен дузпа, Бомел бе отстранен от игра с червен картон. От бялата точка Чезаре Бово не сгреши, за да покачи на 2:0. Веднага след това обаче Бово се прояви и в отрицателна светлина. Той последва Бомел в съблекалните, след като също бе изгонен с червен картон за нарушение срещу Пато.

В 82-ата минута появилият се на терена като резерва Ибрахимович нацели страничния стълб на противниковата врата, с което пропусна да намали и да даде надежди на своите. Това все пак се случи, но твърде късно. Шведският нападател вкара за 1:2, но в даденото от съдията продължение.



szólj hozzá: Pal 1-0 Mil
szólj hozzá: Pal 2-0 Mil