Интер се върна в правия път, с победа с 2:0 над Сампдория в отложен мач от 29-я кръг на Серия А. Мачът бе отложен на 17 март заради предупреждения за наводнения в Генуа.

Родриго Паласио отбеляза и двете попадения за „нерадзурите“, за да ги върне на пътя на успеха, след две поредни загуби в италианското първенство, последното от които в дербито с Ювентус.

С трите точки Интер се изравни с Лацио на 5-6 място в класирането, като двата отбора имат по 50 точки в актива си.

Самир Ханданович имаше много повече работа от колегата си Серхио Ромеро, като Самдория бе много деен в атаките си, но от дузина удари нито веднъж не успя да преодолее стража на гостите. Икарди направи някой от най-сериозните пропуски пред вратата на Интер преди почивката.

Въпреки това Самп получи гол във вратата си, наказан за пропуските, точно преди края на първото полувреме. Паласио засече центриране отляво между двамата централни защитници на домакините, и с глава прати топката в мрежата.

Сампдория не се отказа да търси промяна на резултата и започна веднага след като получи гола. Ханданович обаче отново бе навсякъде, и блокира куп удари в своята посока, за да запази мрежата си суха.

Нещата си вървяха към минимална победа за Интер, когато Паласио реши сам да атакува, мина трима защитници и елегантно прати топката покрай Ромеро, за да оформи крайното 2:0 в третата минута на добавеното време.