Ужасяващото представяне на Интер в Серия А продължи и в 32-ия кръг. „Нерадзурите“ загубиха с 0:2 като гост на Каляри и записаха четвърта загуба в последните си 5 шампионатни мача. Грешната стъпка отдалечи отбора на 8 точки от афишираното като цел участие в Шампионската лига, като може да струва главата и на наставника Андреа Страмачони.

За мача в Триест грандът от Милано излезе почти без атака заради контузиите на Родриго Паласио, Антонио Касано и Диего Милито. В тяхно отсъствие Томазо Роки игра в предни позиции, като на практика нямаше равностойна смяна на резервната скамейка.

Каляри имаше всички шансове да сътвори изненадата, макар че началото на мача не бе розово за сардинци. След седем минути игра Андреа Косу напусна принудително с мускулен проблем, а след още седем Камбиасо почти откри за Интер, когато размина излезлия да го пресрещне вратар с елегантно копване, което удари десния стълб.

Този период на мача премина под диктовката на Интер като Рики Алварес и Роки имаха добри шансове да открият, но младокът пропусна с мощна тупалка отдалеч, а удар на италианеца под гредата бе отразен от Агаци.

В 63-ата минута „нерадзурите“ получиха нов повод да се гневят на съдиите, тъй като реферът Чели посочи бялата точка за доста дискусионно нарушение Силвестре срещу Пиния. Нападателят по-скоро сам падна върху крака на защитника, но окото му не трепна при изпълнението и даде преднина на отбора си.

В 76-ата минута всичко приключи за гостите, когато Пиния направи страхотно двойно подаване със съотборник, излезе на голова позиция и разстреля Ханданович пред хипнотизираните погледи на бранителите.

Лошите новини за Интер обаче не приключиха със загубата. Юто Нагатомо влезе като смяна след дълг отсъствие заради контузия, ала само след 8 минути на терена отново го напусна на куц крак.

След поражението „нерадзурите“ вече са 7-и с 50 точки, като бяха изпреварени с точка от Рома, който спечели трудно с 2:1 като гост на Торино. Каляри пък се изкачи до 10-ото място с 42 точки.


Cagliari vs Inter 2-0 MATCH HIGHLIGHTS by foogoals

Още резултати от Серия А:

Торино – Рома 1:2

Дженоа – Сампдория 1:1

Киево – Катания 0:0

Парма – Удинезе 0:3