С попадение на Фернандо Йоренте в първата минута на добавеното време на мача Ювентус постигна изключително значима победа над Удинезе с 1:0. Така след  14 изиграни кръга шампионите успяха да дръпнат с три точки пред втория Рома и за пореден път да докажат, че са отбора във форма на Апенините.

До решителния гол на испанеца двубоят на „Ювентус Стейдиъм“ протече като истински вратарски спектакъл, в който главната роля преминаваше от ръкавиците на Желко Бъркич към тези на Джанлуиджи Буфон и обратно. Двамата сториха всичко по силите си, за да запазят мрежите си сухи, но в края защитата на гостите клекна пред напористите атаки на домакините.

Успехът обаче не мина и без грижи за наставника на „бианконерите“ Антонио Конте, който в 15-ата минута трябваше да замени контузилия се Андреа Пирло. Опитният плеймейкър изпита първите болки в крака си само 5 минути след началния съдийски сигнал, но въпреки това остана на терена за следващите няколко атаки на своя тим.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА - ТУК!

Тази в 8-ата минута беляза и първия точен шут към една от двете врати, когато Тевес шутира мощно от границата на пеналта, но не затрудни особено Бъркич. Този шут дълго време си остана и единствен за Юве в очертанията на вратата.

„Фриуланите“ отвърнаха подобаващо и в 12-ата минута Роберто Перейра пробва рефлекса на Буфон с мощна тупалка отдалеч. Италианският национал обаче се справи уверено със ситуацията.

В 19-ата минута Карлос Тевес с хубав контрол на топката си осигури позиция за стрелба, но защитник в оранжево блокира удара му в последния момент.

В 29-ата Антонио Ди Натале бе изпуснат от отбраната на торинци, но Буфон смая и него със страхотно спасяване.

След почивката Удинезе заигра с доста повече самочувствие и Ди Натале още веднъж се оказа очи в очи с Буфон, след като отне топката в наказателното поле на домакините. Ветеранът стреля ниско по тревата, но вратарят на Ювентус с нова изключителна изява запази нулевото равенство.

В 62-ата минута Ди Натале с хубав финт преодоля съперник в центъра на терена и веднага подаде вляво към Андреа Ладзари. Халфът директно шутира от границата на пеналта, но Буфон с една ръка отклони топката над гредата. Няколко минути по-късно Паоло де Челие пробли за Юве отляво, но опитът му за центриране не намери никого, макар и да премина опасно близо над напречната греда.

В 70-ата минута Желко Бъркич блесна на свой ред, след като Тевес проби в наказателното поле и от 10-ина метра стреля по диагонала, ала стражът на Удинезе бе непоколебим.

В 85-ата минута атаките на Юве станаха вихрени и Бъркич само изгледа как топката премина малко над сглобката след пряк свободен удар на Тевес. Три минути преди края резервата Фабио Куалярела изпълни по чудесен начин изстрел с обръщане от около 20 метра, но Бъркич боксира в корнер.

В 90-ата минута Йоренте бе оставен непокрит да стреля с глава от 7-8 метра след подаване от корнер, но защитник изчисти от голлинията .

Секунди по-късно обаче слаба игра в защита за Удинезе позволи на испанеца да върне топката назад с глава към Лихтщайнер. Швейцарецът привидно опита да стреля към горния десен ъгъл, ала Йоренте с глава насочи топката в коренно противоположната посока за крайния успех.

Така Юве събра 37 точки на върха в Серия А, докато Рома е втори с 34. Удинезе е 13-и с 16 пункта в актива си.