Наполи постигна класическа победа с 3:0 срещу Рома и по този начин се класира за финала за Купата на Италия. „Небесносините“ продължават напред след общ резултат от двата мача 5:3.

ВИДЕО ОТ КЛАСИЧЕСКАТА ПОБЕДА НА НАПОЛИ СРЕЩУ РОМА ВИЖТЕ ТУК!

Мачът можеше да се развие по съвсем различен начин, ако Адем Ляич бе реализирал открилата се възможност пред него в 3-та минута на срещата, но Хосе Рейна се намеси решаващо и спаси. „Римските вълци“ продължиха да играят по-активно и в 25-та минута Жервиньо и Ляич имаха възможност да вкарат, но пропуснаха от идеални позиции.

Наполи излезе напред в резултата в 33-та минута, когато Кристиан Маджо центрира в наказателното поле на Рома, където Хосе Кайехон бе изпуснат от Василис Торосидис и с глава прати топката във вратата на Морган Де Санктис.

В началото на второто полувреме Наполи можеше да вкара втори гол. В 47-та минута след добра комбинация между Игуаин и Кайехон, аржентинецът стреля, но Де Санктис спаси.

Наполи реализира втори гол в 48-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Рома, Гонсало Игуаин се измъкна от защитата на гостите и с глава прати топката във вратата на Де Санктис.

Домакините реализираха трети гол в 51-та минута, когато Мертенс подаде към Жоржиньо, който от удобна позиция разстреля Де Санктис.

Рома се опита да върне поне едно попадение. В 58-та минута Пянич стреля опасно, но в страни от вратата на Рейна. Две минути по-късно след комбинация между Жервиньо и Дестро, последният бе близо до това да се разпише, но пропусна от чисто положение.

Кевин Строотман получи в рамките на няколко секунди два жълти картона и бе пратен под душовете. Холандецът получи първия заради фаул срещу Кайехон, а втория, защото изрита топката в тялото на падналия испанец.

До края на мача Наполи успя да задържи комфортния си аванс.

Така Наполи ще се изправи срещу Фиорентина на финала за Купата на Италия.