Единсон Кавани реализира хеттрик за Наполи, за успеха с 3:1 срещу безидейния тим на Интер, в последен мач от 35-я кръг на Серия А.

С успеха си, неаполитанския тим почти се бетонира на второто място в класирането, три кръга преди края на първенството. Наполи има вече 72 точки в актива си, и при успех в Болоня в сряда, ще е сигурен за сребърните медали в Италия.

Интер от своя страна с нищо не показа на „Сан Паоло“, че иска да играе в Европа догодина. След сравнително равностойното първо полувреме, „нерадзурите“ паднаха в капана на контраатаките на Наполи през второто, и изобщо не успяха да отвърнат на съперника в последния половин час от мача. До края на шампионата Интер има срещи с преките конкуренти за Лига Европа Лацио и Удинезе, и мач с борещия се за оцеляване Дженоа.

Наполи поведе още в третата минута, след отличен пробив на Горан Пандев, чието подаване намери по конец Единсон Кавани, той между двама защитници на Интер с една крачка влезе в наказателното поле и реализира за 1:0.

Отлична възможност да изравни имаше Алваро Перейра в 14-та минута, но Морган Де Санктис спаси с доста усилия удара му по трева.

В 21-та минута Марек Хамшик не успя да засече топката в мрежата, след перфектно центриране на Кавани отляво.

Още в следващата атака на Интер, арбитърът даде дузпа на Интер, след като Рики Алварес бе бутнат от Сунига в пеналта, и при падането си спечели единайсетметров удар. От бялата точка, в 23-та минута, самият Рики изравни за 1:1, въпреки че Де Санктис за малко да спаси шута му.

В 32-та минута обаче Сунига се реваншира, като спечели дузпа за Наполи, след като имаше лек контакт между него и Джонатан, в ситуация без топка, и арбитърът посочи за втори път в мача бялата точка. Кавани нямаше проблем да отбележи дузпата, и отново да изведе своите напред. Това бе и гол №100 за него с екипа на неаполитанския тим.

В 67-та минута Единсон Кавани можеше да оформи своя хеттрик, и да донесе спокойствие на своите, но след като засече центрирането на Пандев отляво, прати топката на половин метър покрай страничната греда. Уругваецът все пак стори това в 78-та минута, след ново подаване на Пандев. Кавани сам подаде към Пандев, който му върна топката, когато вече бе в наказателното поле, и роденият голмайстор нямаше проблем за вкара за 3:1.

Заключителните минути бяха забавление за домакините, които изчакаха търпеливо края на срещата, без да бъдат застрашени фатално от нуждаещия се от точки Интер.

В класирането Ювентус е шампион с 83 точки, Наполи има 72, Милан 65, Фиорентина 61, Рома 58, Удинезе 57, Лацио 55, Интер 53, и Катания – 51.