Наполи постигна резонна победа с 2:1 при домакинството си на Катания от 11-я кръг на Серия А. По този начин неаполитанците останаха на второ място в класирането. „Небесносините“ могат да съжаляват, че не постигнаха по-убедителна победа.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА НАПОЛИ ВИЖТЕ ТУК!

Наполи поведе в 15-та минута, когато Гонсало Игуаин подаде към Блерим Джемайли, който пусна към Хосе Кайехон, а той с удар от дъгата на наказателното поле на Катания прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Андухар.

Наполи удвои своята преднина в 20-та минута, когато Лоренцо Инсиние подаде към Марек Хамшик, който с мощен удар прати топката в десния ъгъл на вратата на Катания за 2:0.

Катания върна едно попадение в 25-та минута, когато Бираги подаде на Кастро, който отблизо вкара във вратата на Хосе Рейна.

През второто полувреме домакините можеха да вкарат още голове, но сериозни пропуски направиха Игуаин, Инсиние, Кайехон, Хамшик и Сапата.

След тази победа Наполи заема второ място с 28 точки, колкото има и Ювентус, но неаполитанците са с по-добра голова разлика. Катания остана в зоната на изпадащите – на осемнадесета позиция с 6 точки.

В следващия 12-и кръг от италианското първенство Наполи гостува на Ювентус.