Наполи се наложи с 2:0 над Ювентус, и нанесе първа загуба на кандидат-шампиона на Италия, от миналия октомври насам. "Старата госпожа", която остава категоричен лидер в Серия А, бе в серия от 22 мача без поражение, но всичко приключи в Неапол в неделя вечерта.

В дербито на 31-я кръг, Наполи определено бе по-добрият отбор, повече искаше победата, и с търпелива игра намери начин да стигне до нея. Джанлуиджи Буфон спаси своите и от по-сериозна загуба на "Сан Паоло", а съотборниците му отправиха само два точни удара във вратата на Пепе Рейна.

ВИДЕО ОТ МАЧА

И двата отбора имаха проблеми с окоплектоването на състава, заради контузии и наказания. Артуро Видал стресна допълнително Антонио Конте в началото на двубоя, като излезе накуцвайки, но след като получи медицинска помощ, се завърна на терена.

Първото положение за Юве се откри чак в 25-та минута, но Стефан Лихщайнер стреля встрани от вратата на Рейна. Лоренцо Инсине бе особено деен в състава на домакините, и извеждаше останалите играчи в синьо на стрелкови позиции.

В 37-та минута Хосе Кайехон откри резултата, след центриране именно на Инсине отляво, което испанецът засече с лекота. Останаха съмнения за засада, но ситуацията бе много трудна за арбитъра да прецени.

ВИДЕО: Намери се кой да бутне Юве, Наполи удари кандидат-шампиона

източник: Gulliver/GettyImages

В последната минута от първото полувреме Гонзало Игуаин опита да си изпроси дузпа, но арбитърът бе категоричен, че единоборството е било чисто.

Юве изглеждаше малко по-добре след почивката, и отново Лихщайнер накара Рейна да реагира, но от другата страна Гулам веднага затрудни максимално Буфон, и стражът на Юве изби с върха на пръстите си, и с помощта на гредата. Мирко Вучинич се появи като резерва, и веднага успя да притесни защитата на Наполи.

Друга резерва обаче се оказа ключът към успеха за домакините. Драйс Мертенс влезе в 79-та минута, и само две по-късно, реши всичко в полза на Наполи.

Мертенс получи фантастичен пас от Горан Пандев, пред наказателното поле, и там, сам срещу трима защитници и Буфон, намери начин да отправи прецизен удар за 2:0.

Цели шест минути добавено време не стигнаха за Ювентус да отбележи поне почетно попадение, а Видал дори успя да си изпроси картон за симулация.

Така серията на Ювентус приключи в Неапол, а битката за титлата в Серия А, макар и все още да изглежда решена, остава теоретично отворена.

В челната тройка, далеч пред всички останали, Юве има 81 точки, Рома - 70, и мач по-малко, а Наполи е с 64.

ВИДЕО: Намери се кой да бутне Юве, Наполи удари кандидат-шампиона

източник: Gulliver/GettyImages