Италия измъкна хикс от гостуването си на Холандия в контролна среща, и си тръгна от „Амстердам Арена“ с 1:1 с гол в добавеното време.

Съперникът на България в световните квалификации не бе правил равен в последните си четири международни мача, откакто взе точка след 2:2 в София миналия септември. Италианците обаче нямат победа в контрола от ноември 2011-та, и продължава никога да не е бил Холандия в приятелски мач.

Момчетата на Луис ван Гаал пък нямат поражение в последните си пет срещи, и доминираше пред пълните трибуни у дома. Робин ван Перси почна от начало да обстрелва вратата на съперника, а Марио Балотели за малко да контузи Кевин Строотман в първите минути, но футболистът на ПСВ продължи мача.

Адам Махер, Ван Перси и Строотман се надпреварваха да създават работа на Джанлуиджи Буфон. В 28-та минута най-после Италия погледна към вратата на Холандия, но в две добри ситуации между Балотели и Ел Шаарауи пасовете бяха пресечени навреме. Двамата младоци създаваха по-любопитните неща за Скуадра Адзура през първото полувреме.

ВИДЕО: Младок спаси Италия в Амстердам

източник: БГНЕС

Резултатът бе открит в 33-та минута, когато Дарил Янмаат центрира, а защитата на Италия не се намеси добре, за да свали топката на Джърмейн Ленс, който имаше и време, и пространство, за да шутира точно за 1:0.

Чезаре Прандели направи няколко промени след почивката, като една от тях му донесе успех. Чак до последните пет-десет минути от редовните 90 гостите нямаха чисто голово положение, но Албердо Джилардино и Пабло Даниел Освалдо създадоха малко притеснения в пеналта на Холандия.

Дирк Каут пропусна да направи 2:0 малко преди края на двубоя, и „лалетата“ бяха наказани. Италия обсади вратата на Тим Крул и в добавените минути 20-годишният Марко Верати реализира първия си гол за мъжкия състав на Скуадра Адзура. Той направи двойно с Джилардино в пеналта, и стреля от десетина метра под гредата за крайното 1:1.

ВИДЕО: Младок спаси Италия в Амстердам

източник: БГНЕС