Отборът на Милан спечели Суперкупата на Италия. “Росонерите” сътвориха пълен обрат до 2:1 срещу Интер, в среща, която се игра в Пекин. Уесли Снайдер изведе “нерадзурите” напред в резултата, но през второто полувреме Златан Ибрахимович и Кевин Принс Боатенг донесоха успеха на Милан.

За втора поредна година мачът за Суперкупата на Италия се играе извън Ботуша - в Китай. През миналия сезон Интер и Лацио се изправиха един срещу друг на “Птиче гнездо”. По този начин “нерадзурите” усетиха горчивия хап на загубата за втори пореден двубой на този стадион.

Всичко започна отлично за Интер, след като звездата в полузащитата на тима Уесли Снайдер откри резултата в 21-та минута. Холандският национален полузащитник, който е искан от отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, изпълни отлично пряк свободен удар. Халфът не остави никакъв шанс на Кристиан Абиати с премерен удар в близкия горен ъгъл на вратата на "росонерите".

Милан обаче се върна в мача в 60-та минута, когато се разписа Златан Ибрахимович. Шведският таран, който малко преди почивка удари и греда, се възползва от отлично центриране на Кларенс Зеедорф и с глава препарира Жулио Сезар за 1:1.

Точка на спора сложи Кевин Принс Боатенг в 69-та минута. Ганайският национал довкара една топка, която Сезар изби в гредата след силен шут на Алешандре Пато.

По този начин, Милан изпревари Интер по спечелени Суперкупи на Италия в първия сблъсък между двата тима за трофея. Тимът на Масимилиано Алегри вече има шест купи, а "нерадзурите" остават с пет.