Милан удари Интер с 3:0 в дербито на Милано и вече може спокойно да мисли, че ще спечели първа титла от 2004 година насам.

Росонерите вече имат преднина от 5 точки пред Интер и 6 пред имащия мач по-малко Наполи, а до края на Сезона в Серия А остават 7 кръга.

В герой за Милан се превърна Алешандре Пато, който вкара първите два гола в градския сблъсък, а Интер игра почти цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Кристиан Киву бе изгонен в 54-ата минута.

Тимът на Масимилиано Алегри започна мълниеносно в мача и поведе с 1:0 още в 43-ата секунда на срещата, когато Робиньо излезе сам срещу Жулио Сезар, вратарят на нерадзурите се хвърли в краката на сънародника си и изби, но топката попадна в непокрития Пато, който нямаше какво друго да направи, освен да я прати в мрежата.

В 54-ата минута отново Алешандре Пато обра овациите, след като се откъсна сам срещу Сезар, но бе фаулиран отзад от Кристиан Киву и това изкара директен червен картон на румънския бранител, който бе последен в отбрана.

В 62-ата Абате бе оставен сам отдясно в наказателното поле и центрира топката на главата на Пато, който с лекота засече в мрежата, въпреки че останаха сериозни съмнения за засада на бразилския нападател.

В последната минута капитанът на Интер Хавиер Санети събори с ръце Антонио Касано в пеналта и потърпевшият сам вкара отсъдената дузпа за крайното 3:0, а малко след това Касано бе и изгонен за два жълти картона.

Милан е първи в Калчото с 65 точки от 31 мача, Интер има 60, а Наполи е трети с 59, но неаполитанците имат да изиграят един и мач повече от двата лидера.