Като домакин Милан победи с 2:1 Новара след продължения в двубой от 1/8-финалите за Купата на Италия и продължи напред след 120 минути игра на Сан Сиро срещу непретенциозните гости, които са последни в класирането на Серия А.

Треньорът на шампионите Масимилиано Алегри бе дал почивка на много от титулярите си, а в стартовия си състав бе заложил на 38-годишния Филипо Индзаги, който остана на терена почти час, след което бе заменен от Пато.

Съвсем според очакванията миланският гранд успя да поведе в 24-ата минута с гол на 19-годишния Стефан Ел Шаарави, който си партнираше в атака с двойно по-възрастния от него Пипо Индзаги.

В 89-ата минута обаче Новара успя изненадващо да изравни с гол на Иван Радованович и прати мача в продължения, надявайки се на чудо на Сан Сиро.

Резервата Алешанде Пато се разписа за домакините в стотната минута и класира Милан напред в турнира за Купата на Италия след домакинско 2:1.

Любопитен факт е, че още в неделя двата тима ще се срещнат отново, като Новара посреща Милан в двубой от поредния кръг на Серия А.

На 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия росонерите ще се изправят срещу Лацио в Рим на 26 януари.


milan 2-0 novara by Futbol2101