Отборът на Милан пропусна отлична възможност почти да отчая Интер и останалите конкуренти за „Скудетото”, след като се препъна у дома срещу Бари, завършвайки 1:1 в мач от 29-я кръг на Серия А.

Асът на „росонерите” Златан Ибрахимович получи директен червен картон за груб фаул през второто полувреме на срещата, която се игра на Сан Сиро в Милано.

Гостите, които на практика почти нямат шансове за спасение от изпадане в Серия Б, поведоха изненадващо с гол на Рудолф в 39-та минута на първото полувреме. Шведът Ибрахимович се изнерви и получи жълт картон за игра с ръка в 60-та минута на двубоя, който бе ръководен от рефера Бриги.

16 минути преди последния съдийски сигнал Ибра удари без топка съперников играч и получи директен червен картон. Въпреки това Милан се добра до едната точка, благодарение на Антонио Касано, който се възползва от пас на Антонини. Това се случи в 82-та минута на двубоя.

Въпреки доминацията на Милан, съставът на Масимо Алегри не успя да увеличи аванса си пред конкурентите. Специалистът беше направил някои промени в тима си в сравнение от срещата с Тотнъм през седмицата.

С този хикс Милан остана на пет точки пред Интер, който претърпя несгода срещу Бреша в петък, като завърши също при резултат 1:1.

Наполи дебне от трета позиция, а довечера гостува на Парма в късната среща от кръга в италианското първенство.

Бари пък се намира на 12 точки от Чезена, който е последният отбор над чертата. На практика тимът се надява на някакво чудо, за да оцелее в елитната група.

Вижте червения картон на Златан Ибрахимович: