Имащият до момента 5 поредни загуби с голова разлика 2:15 Палермо победи с 1:0 у дома лидера Милан в късната съботна среща от 30-ия кръг на Серия А.

Така росонерите дадоха хляб на критиците на Масимилиано Алегри, твърдящи, че тимът на младия наставник е зависим от Златан Ибрахимович, който не игра на остров Сицилия поради наказание.

Палермо отбеляза гола на победа в 10-ата минута, когато отбраната на росонерите не се намеси добре при изпълнение на ъглов удар и топката достигна до румънския защитник Дорин Гоян и той отблизо разтреля Кристиан Абиати.

До края на срещата двата тима имаха по няколко изгодни положения, но до ново попадение не се стигна и наставникът Серсе Козми записа първия си успех начело на Палермо.

Любопитен факт е, че това бе четвърта поредна победа в Калчото за розовите срещу росонерите на техния стадион Ренцо Бербера.

В 17-ата минута неприятна контузия получи бранителят на Милан Марек Янкуловски, който трябваше да напусне терена принудително.

Росонерите нямат победа в последните си три мача във всички турнири и в неделя могат да бъдат застигнати на само 2 точки от втория Интер, който има на пръв поглед лесно домакинство срещу Лече.

За разлика от Милан, който в средата на седмица отпадна от Тотнъм на осминафиналите на Шампионската лига, тимът на Леонардо е окрилен от успеха си над Байерн в Мюнхен и ще направи всичко възможно, за да се върне в борбата за титлата, в която росонерите имат 5 точки преднина към този момент.