Милан победи драматично Удинезе с 2:1 като гост, въпреки че 13 минути преди края падаше в резултата и излезе начело в класирането на Серия А.

За радост на феновете на Стадио Фриули легендата на домакините Антонио Ди Натале даде предимство на зебрите в 19-ата минута, когато направи отлично двойно подаване с Желсон Фернандес и от границата на пеналта разстреля Марко Амелия.

Тимът от Удине водеше в резултата до 77-ата минута, когато Стефан Ел Шараауи напредна отляво и от ъгъла на наказателното поле шутира, вратарят Самир Ханданович изби, но кълбото попадна в краката на влезлия малко преди това като резерва Макси Лопес, който отблизо заби първото си попадение с червено-черния екип.

След като вкара първия, русокосият аржентинец изработи и втория гол, като проби отдясно и върна към Ел Шараауи, който от седем метра прати кълбото зад гърба на Ханданович за крайното 2:1 в полза на гостите.

Така Милан поведе в подреждането с две точки пред Ювентус, който обаче е с два мача по-малко, след като последните му две срещи за първенство бяха отложени заради снега. Бианконерите ще играят отново чак в сряда, за когато бе пренасрочен двубоя с Парма от 21-ия кръг. Удинезе пък слезе на четвърта позиция, като е на точка зад третия Лацио.