Лидерът в Серия А Милан се справи без особени проблеми с последния в елита Бари с 3:0 в осминафинална среща за Купата на Италия. Така „росонерите” станаха последният четвъртфиналист в турнира.

За първи път като титуляр с екипа на Милан излезе Антонио Касано, макар да не успя да се разпише срещу Бари – отборът, в който стартира кариерата му. Касано ще има и друга интересна възможност – да се изправи срещу бившия си клуб Сампдория още в следващия етап на Купата, след седмица.

Милан превъзхождаше своя опонент и лесно организираше атаките си, като бе само въпрос на време да падне гол. Златан Ибрахимович го реализира в 19-та минута, след хубава контраатака, подхваната от Робиньо.

Точно преди края на първото полувреме Милан вкара и втори гол, макар Бари сериозно да протестираше за засада, когато Касано подаде към Робиньо, а бразилецът намери Александър Меркел, който добави топката в мрежата.

Въпреки всичко Бари имаше своите възможности и Витали Кутузов можеше да върне интригата в мача, ако бе малко по-точен. Кастийо също пропиля няколко нелоши положения за аутсайдера, но така и нулата на гостите се задържа.

Робиньо отбеляза последното попадение в мача в 65-та минута, и така сложи точка на повечето интересни моменти в мача.

Четвъртфиналите за Купата на Италия са: Палермо-Парма, Наполи-Интер, Ювентус-Рома и Милан-Сампдория.