Милан спечели с 4:2 гостуването си на Торино и записа трета поредна победа в Серия А, която изкачи тима на Масимилиано Алегри на седмо място в класирането.

Биковете поведоха в 28-ата минута след груба грешка на Антонио Ночерино, който неориентирано върна топката назад и изведе Марио Сантана очи в очи с вратаря на росонерите Марко Амелия и аржентинецът не сгреши.

Гостите успяха да изравнят преди почивката с попадение на Робиньо, който се възползвай от асистенция на Матиа Де Счильо.

Милан стигна до пълен обрат в 53-ата минута, когато Ночерино се реваншира за грешката си при гола на Торино и с глава прати топката в мрежата на Жиле след отлично центриране на Стефан Ел Шаарауи.

Авторът на първото попадение за червено-черните Робиньо изработи третия гол, чийто автор стана Джампаоло Пацини в 61-ата.

Самият Ел Шаарауи се бетонира на върха в класирането в Серия А, след като в 76-ата минута заби поредното си попадение през този сезон за 4:1.

Домакините успяха да направят загубата си малко по-почетна десет минути преди края, когато Роландо Бианки вкара с глава за крайното 2:4.

 

В същото време лидерът Ювентус се наложи с 1:0 при гостуването си на Палермо и увеличи на пет точки преднината си пред втория Наполи, който от 21:45 часа има тежко гостуване третия Интер в дербито на кръга в Калчото.

Двубоят бе първи за треньора на Старата госпожа Антонио Конте обратно на пейката, след като наставникът изтърпя наказание за съпричастност към манипулирането на резултата на футболен мач в Италия.

Бианконерите вкараха единственото си попадение в 50-ата минута, когато Мирко Вучинич овладя топката пред наказателното поле на домакините и майсторски изведе с пета Щефан Лихтщайнер, който хладнокръвно се разписа във вратата на сицилианците.

Швейцарецът спокойно може да бъде определен за най-добър играч на Юве за седмицата, след като изработи и победата над Шахтьор Донецк в Шампионската лига в сряда, когато след опасно центриране на Лихтщайнер отдясно Кучер си вкара автогол и даде победата на италианците.

Домакините от Палермо доиграха двубоя с човек по-малко, след като в 75-ата минута Морганела бе изгонен за втори жълт картон.

В друга неделна среща от Серия А Катания би с 3:1 като гост Сиена, Пескара победи с 2:0 у дома Дженоа, а Киево спечели също с 2:0 при гостуването си на Каляри.

От 21:45 часа в неделната вечер Интер посреща Наполи, а в понеделник са мачовете Сампдория - Удинезе и Болоня - Лацио.