Милан победи с 2:0 като гост съседите от Аталанта и се върна на първото място в класирането на Серия А.

Шампионите откриха резултата в Бергамо в 22-ата минута, когато Златан Ибрахимович вкара дузпа, отсъдена за спорно нарушение срещу Пато. Осем минути преди края на двубоя шведът се отличи и с асистенция към Кевин-Принс Боатенг, който оформи крайното 2:0.

В същото време Ювентус би трудно с 1:0 при визитата си на Лече. Единственото попадение на стадион Виа Дел Маре отбеляза Алесандро Матри в 27-ата минута.

Матри се разписа след само 4 минути на терена, след като в 23-ата влезе като резерва на контузилия се Фабио Куалиарела. За бианконерите пък отново не игра капитанът Алесандро Дел Пиеро, който прекара целия мач на пейката.

Така Милан и Ювентус са първи и втори в класирането на Серия А с по 37 точки, следвани от Удинезе с 35 точки.

Без гол от игра Рома пък успя да победи с 2:0 у дома Киево. Съдията Матео Русо свири две дузпи за домакините, първата от които изключително спорна след артистично хвърляне на Ерик Ламела. Наказателните удари бяха вкарани от дежурния дузпаджия Франческо Тоти в 34-ата и 78-ата минути.

Фиорентина постигна първа победа в последните си четири мача, като спечели с 3:0 като гост на Новара. Точен на два пъти, единия от дузпа, беше Стеван Йоветич, а другото попадение бе на капитана Рикардо Монтоливо.


На свой терен Каляри би Дженоа с 3:0, а също като домакин Болоня спечели с 2:0 срещу Катания. По-рано днес пък Удинезе би с 4:1 Чезена на своя Стадио Фриули.