Лече постигна убедителна победа с 4:2 над Рома на „Вия дел Маре“ в мача от 31-ия кръг в Серия А. Валери Божинов започна двубоя на пейката и се появи в игра в 73-та минута.

Българският нападател изпусна купона и влезе в момент, когато домакините вече изчакваха двубоя да приключи. Божинов спечели няколко фаула, бори се, но като цяло не промени случващото се на терена.

Лече стигна до четири гола преднина, след като отбеляза по две попадения преди и след почивката. Луис Мюриел и Давид Ди Микеле бяха точни съответно в 22-та и 44-та минути.

През втората част, в 49-та минута, отново Мюриел реализира за 3:0. В 56-та минута пък Ди Микеле вкара за 4:0 от дузпа.

В 73-та минута Божинов замени голмайстора Мюриел.

Рома стигна до два бързи гола в края на мача, когато първо, в 88-та минута, Боян Къркич бе точен за 1:4, а в 90-та Ерик Ламела реализира за 2:4. За повече обаче времето не стигна и при този резултат приключи двубоят.

Във временното класиране Рома е на 6-та позиция с 47 точки. Лече пък спечели ценни точки в борбата за оцеляване. Тимът е на 18-то място с 31 точки, на 4 зад 17-ия Дженоа.

В друг двубой от Серия А, Интер успя да стигне до равен резултат – 2:2 при гостуването срещу Каляри.

Андреа Страмачони взе изключително трудно дебютния си мач преди седмица, а и днес тимът му се добра трудно до точката.

Срещата започна бурно, с два гола след шест минути игра. В 5-та минута домакините откриха за 1:0 чрез Андреа Косу. Шейсет секунди по-късно – в 6-та минута Диего Милито изравни за 1:1.

Каляри поведе в резултата отново след почивката. В 61-та минута Маурисио Пинила вкара с глава за 2:1. именно Пинила обаче си изкара втори жълт картон две минути по-късно и остави своите с човек по-малко в продължение на почти половин час.

„Нерадзурите“ стигнаха до 2:2 в 64-та минута, когато Диего Форлан намери отлично Естебан Камбиасо, който възстанови равенството.

До края на двубоя селекцията на Страмачони не успя да се възползва от численото си предимство и двубоят завърши 2:2.

В таблицата, Интер е на 7-ма позиция с 45 точки, Каляри пък е на 12-то място с 38 точки.