Лацио не успя да победи Палермо в първия мач от 21-ия кръг на Серия А и след равенство 2:2 пропусна възможността да се изравни по точки на върха в класирането с лидера Ювентус, който по-късно в събота гостува на Удинезе.

Двубоят бе 15-и пореден без загуба за тима от Рим във всички турнири, който напоследък изпитва проблеми при гостуванията си на остров Сицилия. Именно там през 2012-а претърпя най-тежките си поражения в последните години - с 0:4 от Катания и с 1:5 от Палермо.

Лацио изглежда се бе отърсил от спомена за тези мачове още в десетата минута поведе, след като Кристиан Ледесма центрира от дълбочина и от 12 метра Серджо Флокари вкара с глава, а топката направи изключително голяма парабола преди да влети в мрежата на домакините.

В средата на първото полувреме капитанът на розовите Фабрицио Миколи имаше шанс да изравни, но вратарят на орлите Федерико Маркети майсторски спаси изстрела му отблизо.

В последната минута на първата част Ернанес можеше да удвои преднината на римляните, но стражът на Палермо Самир Уйкани успя от голлинията да изчисти в корнер.

През второто полувреме столичаните сякаш спряха да играят, а домакините натиснаха и в 70-ата минута стигнаха до изравнителен гол на уругваецът Едигио Аревало, който непокрит засече отблизо центриране на Андреа Досена отляво.

Само секунди по-късно сицилианците се възползваха от шока в редиците на гостите и вкараха второ попадение чрез Пауло Дибала, който бе изведен от Йосип Иличич сам срещу Маркети и аржентинецът направи пълен обрат в резултата.

Тимът на Лацио реагира като ужилен. Треньорът Владимир Петкович направи две офанзивни смени и в 85-ата тимът му изравни за 2:2 с гол на Ернанес от дузпа, свирена за нарушение на Есекиел Муньос срещу Флокари.

В последните минути бианкочелестите опитаха да стигнат и до трети гол, но не успяха и прекъснаха серията си от четири поредни победи.

С изигран мач повече римският отбор е втори в класирането, на две точки зад първия Ювентус и на една пред третия Наполи. Палермо пък остана на предпоследна позиция, като е на три точки зад спасителната зона.