Лацио постигна ценен успех с 1:0 над Интер в среща от 17-ия кръг на Серия А, като се приближи само на точка от „нерадзурите“, които заемат второ място в класирането. Макар че играчите на Андреа Страмачони доминираха почти през целия мач, точен удар на Мирослав Клозе 8 минути преди края донесе победата за „римските орли“.

Интер заложи на познатото 3-5-2, което до този момент през сезона носи противоречиви резултати, докато Лацио избра тактика с петима халфа и един самотен нападател в лицето на германския национал.

Първото полувреме бе доста скучновато, като нито един от отборите не успя да наложи надмощие. Головите ситуации почти липсваха, а действията се развиваха предимно около централния кръг, при това в доста бавно темпо.

Първата по-интересна ситуация дойде едва след час игра, когато Фреди Гуарин изпрати бомбен шут право в страничния стълб, а последвалото воле на Диего Милито не намери очертанията на вратата, пазена от Федерико Маркети.

Вратарят на Лацио спаси тима си по зрелищен начин в средата на полувремето, когато първо изби фалцов удар на Антонио Касано в гредата, а след това демонстрира светкавичен рефлекс, избивайки и добавката на Юто Нагатомо.

Последваха силни минути за Лацио, като Клозе пропусна на два пъти от удобни положения, но в 82-ата минута не сбърка при паса на Стефано Маури и с плътен удар в долния ъгъл попари гостите.

Малко по-късно бившият играч на Байерн Мюнхен се контузи и трябваше да напусне, но Интер така и не намери отговор на неговото попадение.


LAZ 1 - 0 INT by maxnova29

По този начин Лацио се изравни с Наполи, оставайки четвърти с 33 точки, като в неделя неаполитанци приемат Болоня в своя мач от кръга. Интер пък е втори с 34 точки, на 4 зад лидера Ювентус, който може да увеличи разликата на 7, ако победи Аталанта.

В другия съботен мач Удинезе успя да стигне до равенство  1:1 при домакинството си на Палермо, играейки с човек по-малко. Йосип Иличич изведе сицилианци напред в 33-ата минута, а в 61-ата Томас Херто получи втори жълт картон и остави домакините с 10 души.


UDI 0-1 PAL ourmatch.net by ourmatch

Те все пак се добраха до точкота с попадение на Антонио ди Натале минута преди края.


UDI 1-1 PAL ourmatch.net by ourmatch