Отборите на Лацио и Удинезе оставиха интригата за последния кръг в Италия, касаеща битката за Лига Европа. И двата тима записаха победи в предпоследните си мачове от шампионата, което ще нажежи страстите в заключителните двубои. В последния кръг Удинезе гостува на Интер, а Лацио на Каляри.

Със спечелените три точки „римските орли“ са на 6-о място с 61 точки и диша във врата на Удинезе, който има 63 пункта. Класиралият се на 5-а позиция тим в края на шампионата ще спечели място в Лига Европа.

Лацио победи с 2:0 тима на Сампдория в двубоя от 37-я кръг на Серия А. Въпреки отпора, домакините успяха да спечелят важния двубой. В 10-та минута Серджо Флокари изведе „орлите“ напред, въпреки съмненията, че е бил в засада преди да чукне топката с коляно, а тя да се отзове в мрежата на съперника.

Едва в даденото от съдията продължение на мача падна вторият гол в полза на Лацио. Главният рефер отсъди дузпа, реализирана точно от Антонио Кандрева. Отборът на Сампдория завърши мача с човек по-малко, тъй като резервата Ренан получи червен картон в първата минута от добавеното време.

В другия мач Удинезе се наложи с 2:1 над Аталанта. Гостите поведоха в 10-та минута с попадение на Джузепе ди Лука, който се възползва от неубедителна игра на вратаря. В крайна сметка Удинезе успя да обърне резултата в своя полза след два гола на Антонио Ди Натале в 42-та и 53-та минути.

Наполи се наложи с 2:1 над Сиена с късно попадение дълбоко в даденото от съдията продължение. И двете попадения за успеха реализира Марек Хамшик. В подреждането Наполи остава на втората позиция, но Сиена ще играе през следващия сезон в долното ниво на Италия, след като заема 19-о място с едва 30 точки.

Любопитното е, че бившият футболист на ЦСКА Фабрицио Грило вкара гола за Сиена срещу Наполи, но въпреки това съдбата на тима му вече е предрешена.