Отборът на Рома прибави ценни 3 точки в актива си след като се наложи с минималното 1:0 като гост над Фиорентина в мач от 35-я кръг на Серия А.

Единственото попадение в мача бе дело на Пабло Освалдо в 90-ата минута на срещата.

Първото полувреме премина в умерено темпо. Двата отбора си размениха по няколко атаки, като в 38-ата минута удар на Стеван Йоветич срещна страничния стълб на вратата на Богдан Лобонц, след вещата намеса на стража. Само 4 минути преди това Хуан Куадрадо отправи далечен шут по посока противниковата врата, който обаче мина в страни. Минута преди края на първата част един от най-активните за „виолетовите“ Куадрадо бе фаулиран в близост до наказателното поле. Съдията отсъди пряк свободен удар, а зад топката застана Адем Ляич. Последният центрира в наказателното поле, където Паскуал игра с топката, но защитата на гостите се справи със ситуацията.

ВИДЕО: Късен гол донесе трите точки на Рома

източник: БГНЕС

Вторите 45 минути започнаха с принудителна смяна в състава на Рома. Вратарят на тима бе заменен заради травма в 46-ата минута, като на негово място се появи Мауро Гойкоечея.

„Виолетовите“ продължиха да упражняват натиск върху „вълците“, като често организираха стойностни атаки. Същевременно, възпитаниците на Аурелио Андреацоли се възползваха от всяка възможност, за да стигнат до попадение.

В 55-ата минута Адем Ляич изпробва точния си мерник, но ударът му мина в страни от вратата. Три минути по-късно същото упражнение направи Давид Писаро, но топката мина на сантиметри от страничния стълб на вратата на Рома.

С намаляването на времето, двата отбора вдигнаха темпото и все по-често започнаха да си разменят атаки. В 75-ата минута Франческо Тоти бе в основата на една от най-хубавите атаки за своите. Опитният играч опита ефектен пас с пета, но защитата на Фиорентина се справи с тази ситуация. Само минута след това домакините имаха претенции за дузпа, заради игра с ръка на бранител на Рома. Главният съдия обаче остана безмълвен. В 79-ата минута Василис Торосидис центрира от дясно в наказателното поле на „виолетовите“, Освалдо отправи удар, но неточно.

По-малко от 10 минути преди края Борха Валеро центрира в наказателното поле към Лука Тони, но топката бе изчистена.

В самия край на мача удар с десния крак на Писаро срещна гредата на вратата на Рома. След тази ситуация гостите организираха бърза контраатака. Стигна се до корнер, след изпълнението на който Рома излезе напред в резултата. Миралем Пянич центрира, а Пабло Освалдо се извиси над всички и с глава отбеляза единствения гол в мача и донесе трите точки на „вълците“.

С този успех Рома продължава да е 5-ти с 58 точки, докато Фиорентина е позиция напред с 61 пункта.


FIO 0-1 ASR by adriabril