Никой от отборите от Топ 5 на Серия А не успя да запише победа в 22-я кръг. Най-тежко поражение претърпя Интер, с 0:4 при гостуването си на Рома.

Хуан откри резултата за римляните в 13-та минута, а с две попадения преди и след почивката Фабио Борини направи нещата ясни. Боян оформи крайното 4:0 в последната минута, за да нанесе Рома трето поражение в последните четири мача на Интер. „Вълците“ от своя страна прекъснаха негативната си серия без успех до три срещи, и така помрачиха допълнително завръщането на Клаудио Раниери на „Олимпико“.

Първият и вторият в класирането – Ювентус и Милан – регистрираха само нулеви ремита. Юве не успя да се справи с опашкаря Сиена, а „росонерите“ бяха удържани от Наполи. Неаполитанците регистрираха четвърти хикс в последните пет мача, което им пречи да се изкачат напред в подреждането, в зона УЕФА. Милан освен загубените две точки, може да се лиши за известно време и от Златан Ибрахимович. Шведът изпусна нервите си в 65-та минута, и бе изгонен, след като плесна по главата Ароника при едно спречкване между куп играчи. Ибра може да изгори и за повече от един мач, ако Дисциплинарната комисия прецени, че червеният картон не е достатъчен.


szólj hozzá: Ibrahimovic red card vs Napoli

Третият Удинезе загуби гостуването си на Фиорентина, с 2:3 в интересен сблъсък. Антонио Ди Натале откри за Удинезе, в 14-та минута, но до почивката Стеван Йоветич изравни от дузпа, а през второто полувреме Матиа Касани изведе „виолетовите“ напред в 56-та минута, и пак Йоветич от бялата точка направи 3:1 в полза на Фиорентина. Гостите отбелязаха втория си гол в последните мигове от редовните 90 минути, чрез Габриел Торье, но това бе всичко в мача, и Удинезе изпусна шанса си да се изравни с Милан на втора позиция в Серия А.

Всички резултати от кръга в Серия А дотук:

Милан - Наполи - 0:0

Рома - Интер - 4:0

Киево - Парма - 1:2

Фиорентина - Удинезе - 3:2

Ювентус - Сиена - 0:0

Лече - Болоня - 0:0

Новара - Каляри - 0:0

Палермо - Аталанта - 2:1

Дженоа - Лацио - 3:2

Чезена - Катания - отложен