Българският защитник Живко Миланов игра 90 минути срещу италианския гранд Интер в мач от плейофния кръг на Лига Европа, но неговият Васлуй претърпя загуба с 0:2 на свой терен. Така шансовете на румънците за реванша се сведоха до минимум.

Интер си гарантира успеха с по един гол в средата на двете полувремена. В 23-та минута центриране от корнер бе изчистено не особено добре от защитата на Васлуй, и топката попадна на крака на Естебан Камбиасо. Той от ъгъла на наказателното поле шутира точно от воле, във вратата на домакините.

Без основния си реализатор, продаден в чужбина – Уесли, Васлуй изпитваше сериозни проблеми в атака, но все пак пред Осман Н`Дойе се откри добра възможност да изравни преди почивката. Лука Кастелаци спаси мощния шут, за да запази аванса на Интер.

Уесли Снайдер не успя да удвои аванса на гостите, а Родриго Паласио дори удари греда за Интер точно преди последния съдийски сигнал за първото полувреме.

И след подновяването на играта Васлуй не се отказваше, и се опита да играе като равен с равен на гранда срещу себе си, но Интер продължи да показва класа. В 73-та минута Паласио донесе търсения дълго втори гол, след пробив и асистенция на Уесли Снайдер.

До края единствено Сабрин Сбурлеа имаше едно по-любопитно положение, като ударът му с глава изненада малко Кастелаци, но все пак стражът укроти топката и даде на Интер чиста победа преди реванша на 30 август.

Капитанът на Интер Хавиер Занети записа своя мач №800 с екипа на отбора.


szólj hozzá: VASLUI 0-2 INTER Goals Highlights / 23.08.201