Рикардо Кака сложи капитанската лента в Милан в контролата срещу швейцарския Киасо, в която блесна и с две асистенции за победата с 4:0.

Бразилецът се върна в бившия си тим в последния ден от трансферния прозорец, а днес облече екипа на „росонерите“ за първи път от 2009 година.

„Милан изглежда много добре и беше удоволствие да играя днес“, сподели 31-годишният халф на полувремето. „Още ми липсва мъничко фитнес и се нуждаем от подобрение, но знаем как да го направим. На 31 години научих доста и вече мога да подбирам по-добре пасовете си и да правя по-малко грешки.“

Кака получи капитанската лента от Марко Амелия преди началото на мача и зае обичайната си позиция зад нападателите Робиньо и Алесандро Матри. Само 7 минути бяха необходими на бразилеца, за да изведе Антонио Ночерино сам срещу вратаря, а италианецът с фин удар прати топката в мрежата.

В 23-ата минута Кака центрира от корнер, а Матиас Силвестре посрещна подаването с глава и направи 2:0. Малко по-късно Матри нацели напречната греда, а пет минути преди почивката Ночерино опита да стреля към вратата, а Матри отклони удара към Робиньо, който не пропусна на празна врата.

Кака не игра през второто полувреме, в което единствения гол падна четири минути преди последния съдийски сигнал. Рикардо Сапонара с много хубав шут оформи крайното 4:0.