Ювентус спечели дербито от деветия кръг на Серия А срещу Милан с 2:1 на „Сан Сиро”. По този начин „старата госпожа” спря победната серия на „росонерите”.

Мачът започна с домакински натиск и в 7-та минута Златан Ибрахимович стреля, след което топката разтресе напречната греда.

Футболистите на Милан имаха надмощие в първите минути на срещата и обратно на логиката Ювентус успя да поведе в резултата в 24-та минута, когато Паоло Де Челие центрира в наказателното поле на „росонерите”, където Фабио Кауалиарела успя да засече топката и да я прати във вратата на Абиати.

До края на полувремето играчите на Милан имаха надмощие и създадоха доста опасни положения, но Ибрахимович пропусна да изравни резултата.

Ювентус успя да удвои своята преднина в 64-та минута, когато Момо Сисоко направи добър пробив и нахлу в наказателното поле на Милан, след което достави топката до Алесандро дел Пиеро, който с техничен удар прати топката във вратата на безпомощния Абиати.

Милан се върна в мача в 82-та минута, когато Лука Антонини центрира в наказателното поле на Ювентус, където Златан Ибрахимович засече топката с глава и я прати във вратата на Сторари.

След тази победа Ювентус се изкачи на четвърто място във временното класиране с актив от 15 точки, докато Милан остава на трета позиция със 17 точки.