Ювентус спечели приятелския мач за „Купа Берлускони“ с 3:2 срещу Милан. Мачът, който се игра пред над 30 хиляди зрители на „Сан Сиро“ е традиционен и всяка година преди началото на шампионата двата отбора играят в Милано за трофея.

„Росонерите“ бяха без болния Ел Шаарави и контузените Масимо Амброзини и Филип Мексес. Най-големи дискусии обаче предизвика отсъствието на Антонио Касано, който дори не бе на стадиона и по този начин засили слуховете, че си урежда трансфер в градския съперник Интер. Дебют за Милан пък направи Кристиан Запата.

„Бианконерите“ бяха без Андреа Пирло, Джиджи Буфон, Джорджо Киелини и Мартин Касерес, а отново в центъра на защитата бе изпробван Лука Мароне в мача, който се игра през над 30 хиляди зрители на „Сан Сиро“.

Това бе 22-ото издание на „Купа Берлускони“, а откакто в мача за трофея се изправят тези два отбора до момента резултатът бе по 9 победи, но със сегашния си успех Юве поведе в статистиката. За Милан това бе първи мач на новата изкуствена настилка на „Сан Сиро“, която е полусинтетична с истинска трева.

Мачът започна отлично за домакините, които в 9-а минута откриха резултата, благодарение на Робиньо. Бразилецът проби в полето на Юве и подаде към Фламини, чийто шут от малък ъгъл рикошира и попадна в Робиньо, който от близко разстояние без проблеми вкара за 1:0.

Само 4 минути по-късно гостите от Торино изравниха, след като Паоло Де Челие проби отляво и центрира към Клаудио Маркизио, който засече топката за 1:1.

Ювентус обърна резултата точно преди края на първото полувреме, когато грешка на Лука Антонини позволи на Артуро Видал да се освободи от изкуствената засада и да поеме топката след далечния пас на Мароне, след което хладнокръвно вкара покрай Абиати за 2:1.

В началото на втората част двата отбора извършиха доста смени, които накъсаха играта, но въпреки това до края на мача паднаха нови голове.

В 64-а минута преднината на Юве стана два гола, след като Алесандро Матри бе точен с глава.

В 77-а минута пък Алберто Маси извърши нарушение в наказателното поле, заради което съдията Никола Рицоли отсъди дузпа в полза на Милан, реализирана от Робиньо. До края на мача домакините не успяха да стигнат до изравнителен гол и така Ювентус спечели „Купа Берлускони“.

В мач за Купата на Италия пък Сиена победи Виченца с 4:2.