Отборът на Ювентус спечели много важни три точки при гостуването си на Рома в дербито на кръга в италианската Серия А. Възпитаниците на Луиджи Дел Нери се наложиха с 2:0 като гост в Рим, а головете за “бианконерите” реализираха Милош Красич и Алесандро Матри. Това бе и първа загуба за новия наставник на “римските вълци” Винченцо Монтела.

Първото полувреме на двубоя приключи без голове, въпреки че и двата тима имаха отлични възможности за гол в противниковата врата. Вратарят на Юве Марко Сторари, който замени болния буфон, направи няколко отлични спасявания, за да запази двете нули на таблото.

През втората част дойде моментът за Юве. В 60-ата минута Гросо проби добре и подаде към Красич, който със силен шут даде преднина на своя тим. Футболистите на Рома се опитаха да отговорят бързо, но стигнаха само до една греда след удар на Жереми Менез в 72-ата минута.

Алесандро Марти осигури победата за своя тим с точно изпълнение в 74-ата минута. Със спечелените три точки Ювентус се доближи само на две до Рома. Двата тима са съответно шести и седми във временното подреждане, съответно с 50 и 48 точки.