Ювентус увеличи преднината си пред своя преследвач Рома на 11 точки. Това стана факт, след като „бианконерите“ спечелиха с 2:0 като гост на Милан в мач от 26-я кръг на Серия А.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЮВЕНТУС ВИЖТЕ ТУК!

„Старата госпожа“ се представи много солидно. Привидно „росонерите“ имаха надмощие през по-голямата част от мача, но футболистите на Антонио Конте се представиха стабилно в защита и дочакаха своя шанс в нападение.

Първата сериозна опасност в мача бе пред вратата на Милан в 15-та минута, когато Фернандо Йоренте свали с глава топката към Карлос Тевес, който шутира, но Кристиан Абиати спаси. Две минути по-късно Щефан Лихщайнер стреля опасно, но Абиати успя да спаси с крак удара на футболиста на Ювентус.

Милан отговори в 18-та минута, когато Таарабт комбинира с Пацини, който стреля, но Буфон спаси.

Домакините бяха на път да поведат в резултата в 26-та минута, когато Кака на два пъти бе близо до това да вкара, но първият му удар бе спасен от Буфон, а след втория Бонучи изби топката от гол линията. В 33-та минута Рикардо Монтоливо се опита да изненада Буфон с далечен удар, но вратарят спаси. Четири минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ювентус Рами игра с глава и подаде към Таарабт, който бе оставен непокрит и отблизо стреля, но много неточно над напречната греда. В 40-та минута Буфон отрази удар на Пацини. Милан продължи да напада и в 43-та минута Кака стреля опасно, но Буфон спаси, след което Поли стреля от малък ъгъл при добавката, но неточно в аут.

Ювентус поведе с 1:0 в 44-та минута, когато Маркизио подаде към Тевес, който продължи към Лихщайнер, а той намери Фернандо Йоренте. Испанецът отблизо не пропусна да вкара във вратата на Абиати.

Вторият гол за Ювентус падна в 68-та минута, когато Карлос Тевес отправи много мощен далечен удар, топката срещна напречната греда и влетя във вратата на Абиати.

Ювентус бе близо до това да вкара трети гол в 84-та минута, когато Андреа Пирло стреля от фаул, но топката срещна напречната греда.

В края на мача след удар на Робиньо топката срещна напречната греда.

Ювентус е лидер в Серия А с 69 точки, докато Рома е на втора позиция с 58. Милан е на десето място с 35 точки.