Ювентус успя да спечели късна победа с 2:1 гостуването си на Сиена в двубой от седмия кръг на Серия А и ще бъде едноличен лидер в класирането поне до късно тази вечер, когато вторият Наполи посреща Удинезе.

Бианконерите поведоха в 14-ата минута, когато Андреа Пирло хитро стреля по тревата от пряк свободен удар пред границата на наказателното поле, топката мина под стената, която скочи и влетя в мрежата.

Сиена успя да изравни в добавеното време на първата част, когато Емануеле Калайо бе точен след центриране на бразилеца Аджело от фаул.

В 85-ата минута италианският национал Клаудио Маркизио с глава вкара втори гол за Ювентус и донесе победата на гостите с 2:1.

Лацио победи с лекота новака Пескара с 3:0 като гост и се изкачи на третото място във временното класиране. Римляните вкараха и трите си попадения през първата част, като Ернанес вкара още в петата минута с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, а Мирослав Клозе заби две попадения в 25-ата и 36-ата и окончателно довърши домакините.

Така Лацио за първи път от доста време успя да запише две победи в една седмицата, след като в четвъртък спечели и двубоя си от Лига Европа срещу словенския шампион Марибор и излезе начело в групата си в турнира.

Каляри постигна първа победа за сезона само няколко дни след назначението на новия наставник Иво Пулга – 1:0 като гост на Торино.

Фиорентина надви с 1:0 у дома Болоня с гол на Стеван Йоветич още в седмата минута.

Катания победи с 2:0 Парма като домакин, а по-рано в неделя Рома спечели със същия резултат у дома срещу Аталанта.

От 21:45 часа е дербито Милан - Интер, както и двубоят Наполи - Удинезе.