Ювентус победи като домакин Интер с 2:0 в Дербито на Италия и запази жива интригата за титлата в Серия А, като продължи да изостава от лидера Милан на четири точки.

Нерадзурите пък продължиха лошата си поредица в Калчото и след като отпаднаха от Олимпик Марсилия на 1/8-финалите в Шампионската лига, са на път да не се класират дори за Лига Европа през следващия сезон след само 6 спечелени точки в последните си 10 мача.

През първата част Ювентус, повече владееше топката, но головите ситуации създаваше Интер. Джанлуиджи Буфон обаче запечата вратата си и не позволи на Диего Форлан, Диего Милито и Деян Станкович да му вкарат от опасни позиции.

Недоволен от играта на домакините, в 53-ата минута Антонио Конте замени неубедителните Симоне Пепе и Алесандро Матри, като пусна в игра Алесандро Дел Пиеро и Леандро Бонучи.

Само 4 минути по-късно Юве стигна до гол, дело на Мартин Касерес, който отново показа, че може да бележи решителни попадения, след като заби два и при победата с 2:1 над Милан за Купата.

След центриране на Андреа Пирло от корнер, защитата на Интер безхаберно остави Касерес напълно непокрит на границата на вратарското поле и той с глава вкара за 1:0. 
В 71-ата минута влезлият като резерва Дел Пиеро реши всичко, след като бе изведен отлично от Артуро Видал зад защитата на гостите и с хладнокръвен удар по-земя матира вратаря Жулио Сезар за крайното 2:0.


Въпреки голямото напрежение между двата тима в исторически план, срещата в Торино бе изненадващо коректна и съдията Андреа Де Марко показа само 3 жълти картона за 90 минути игра.

Ювентус продължава да е втори, на 4 точки зад Милан. Интер пък се свлече на осмо място. Тимът на Клаудио Раниери има само 1 победа в последните си 10 мача в Серия А и вече е на цели 7 точки зад местата за евротурнирите.

Ювентус: Буфон, Киелини, Касерес, Барзали, Де Челие, Видал, Пирло, Маркизио, Пепе (53'-Бонучи), Матри (53'-Дел Пиеро), Вучинич (74-Куалиарела)

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Нагатомо, Санети, Станкович, Поли (67'-Пацини), Оби (68'-Фараони), Форлан, Милито

Голмайстори:
1:0
Мартин Касерес (57')
2:0 Алесандро Дел Пиеро (71').