Ювентус би Милан с 2:0 в едно от големите дербита на Серия А, в последен мач от шестия кръг. „Старата госпожа“ пак е лидер в класирането, с 11 точки, колкото има и Удинезе. Това са и двата състава, които все още не са регистрирали загуба от началото на шампионата.

Милан бе успял да се окопити, след слабия старт на сезона, с две поредни победи, една в първенството, и една в Шампионската лига, но днес се върна обратно на нулата „Росонерите“, редом до градския си съперник Интер, са точно над чертата на изпадащите.

Ювентус реализира и двете си попадения в последните мигове от двубоя, а между тях Милан успя да остане и с човек по-малко, след червен картон за Кевин Принс Боатенг.

Специално за да се изправи срещу бившия си тим, Андреа Пирло пък стисна зъби и игра с контузия на коляното.

Юве успя да пребори и традицията в последно време Милан да не губи гостуванията си в Торино, но това бе първата визита на „росонерите“ на новия „Ювентус Стейдиъм“.

Домакините доминираха като цяло в двубоя, но малко не им достигна и по-рано да открият резултата. Милан освен всичко друго, бе притеснен от травмата на Алесандро Неста, който напусна принудително терена през второто полувреме.

Заслужено Юве поведе в 87-та минута, когато Клаудио Маркизио проби напред, направи двойно с Вучинич, и опитът на Бонера да изчисти от краката му само рикошира и влетя във вратата.

Боатенг получи втори жълт картон само минута по-късно, с доста странно поведение. Той се опита с ръка да отнеме една топка от главата на Киелини, а след това заби пръст в лицето му, което в последствие наложи превръзка.

В добавеното време Маркизио реализира и второ попадение, като стреля от воле, а топката мина между краката на Абиати. Алесандро Матри като че ли помогна на шута на Маркизио да намери вратата, но голът не бе записан на негово име.


szólj hozzá: Mil 0-2 Juve