Шампионът на Италия Ювентус положи доста усилия, за да победи с 3:1 Дженоа като гост в среща от 3-ия кръг в Серия А. Домакините от Генуа откриха резултата малко преди средата на първата част, но с 3 гола в заключителните 30 минути „бианконерите“ запазиха стопроцентовия си актив от точки.

Техническият директор на „старата госпожа“ Масимо Карера предпочете да излезе в схема 3-5-2, като крайните бранители Мартин Касерес и Паоло де Челие действаха като крила. В атака започнаха Себастиан Джовинко и Алесандро Матри, които постоянно бяха търсени с подавания от вътрешните халфове Джакерини, Пирло и Маркизио.

През първата част хрумването на Карера не даде очаквания резултат и в 18-ата минута Чиро Имобиле даде аванс на Дженоа. Юве веднага се вдигна на щурм, но до почивката резултатът си остана 0:1.


Genoa 1-0 Juventus by simaotvgolo12

В началните минути на второто полувреме на терена на местата на Матри и Де Челие се появиха Мирко Вучинич и Квадво Асамоа, които определено пораздвижиха играта на Ювентус. В 61-ата тъкмо черногорският национал изведе Емануеле Джакерини на удобна позиция и халфът възстанови равенството.


Genoa 1-1 Juventus by simaotvgolo12

В 78-ата пък „старата госпожа“ получи правото да изпълни дузпа и Вучинич не сбърка от бялата точка за 2:1.


Genoa 1-2 Juventus by simaotvgolo12

Крайното 3:1 бе оформено от универсалния Асамоа, чийто удар се оказа неспасяем за Себастиан Фрей.


Genoa 1-3 Juventus by simaotvgolo12

Така Ювентус запази лидерската си позиция с 9 точки, колкото имат Наполи и Лацио след първите три кръга. Днес неаполитанците не срещнаха проблеми срещу Парма, като надиграха бившия тим на Валери Божинов с 3:1. Головете за тима на Валтер Мадзари отбелязаха Единсон Кавани (3'), Горан Паднев (39') и Лоренцо Инсине (77'), а между тях гола на честта за Парма бе дело на Марко Пароло (44').

Резултати от днешните мачове в Серия А:

Наполи – Парма 3:1

Фиорнтина – Катания 2:0

Пескара – Сампдория 2:3

Рома – Болоня 2:3

Сиена – Удинезе 2:2