Ювентус остана непобеден в Серия А, но не успя да се изкачи начело в класирането в Серия А, след като направи 1:1 при гостуването си на Болоня в отложен мач. „Старата госпожа“ няма поражение в елита от 15 май миналата година, и въпреки това петте хикса в последните шест кръга не помагат особено за шампионските амбиции на тима. Ювентус остана на две точки зад Милан, като лидерът е с 54, а третият Лацио – с 48.

Старши треньорът на Юве Антонио Конте бе изгонен от пейката, а в последните минути гостите играха и с човек по-малко, след като Леонардо Бонучи получи втори жълт картон и също напусна принудително.

Бившият нападател на торинци Марко Ди Вайо откри резултата в 17-та минута, след контраатака, в която Гастон Рамирес на скорост намери Ди Вайо, и той финтира Буфон за 1:0.

Ювентус изравни през второто полувреме, като точно преди да изтече час игра, Мирко Вучинич вкара едва четвъртия си гол този сезон. Интересното е, че дебютното попадение на Вучинич за сезона бе пак срещу Болоня, в ответния мач в Торино през септември, завършил пак 1:1.

В другите два отложени мача от 23-я кръг, които тогава не се играха заради снеговалеж, също се получиха равенства.

Парма няма победа от пет кръга, и сега направи 2:2 с Фиорентина.

Окакачука и Джовинко от дузпа вкараха за „дуковете“, а Матия Настасич и Алесио Серки бяха точни за Фиорентина. „Виолетовите“ завършиха мача с 10 души, след два бързи жълти картона на Валон Бехрами.

В третия двубой имаше дори два червени картона, но Чезена и Катания направиха само 0:0.

Чешкият халф Даниел Пудил напсува рефера Джанлука Роки още в 21-та минута и бе изгонен с директен картон. Въпреки че бе с човек повече, Катания не успя да вземе три точки от нервния сблъсък, и да изравни Рома на шесто място в класирането. Вместо това, в последната минута Серхио Алмирон си гарантира наказание за следващия кръг, като това ще е най-малкото, тъй като аржентинецът удари с глава Комото, след като двамата си размениха реплики на терена.