Отборът на Ювентус постигна пълен обрат над Каляри в мач от 19-я кръг на Серия А. „Старата госпожа“ победи с 4:1 при гостуването си, след като първоначално изоставаше с 0:1. Головете в полза на италианския шампион бяха дело на Фернандо Йоренте, който се разписа на два пъти, на Клаудио Маркизио и на Стефан Лихтщайнер. Преди тях Маурисио Пинийа бе открил в полза на домакините.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

Ювентус имаше превес в срещата, но въпреки това Каляри поведе след 21 минути игра след гол на Маурисио Пинийа - 1:0.

Домакинската радост обаче продължи едва десет минути, след като в 31-ата минута Фернандо Йоренте възстанови равенството – 1:1. Последваха минути, в които „бианконерите“ упражниха натиск, но Каляри отговори с добър отпор, а бленуваното от „старата госпожа“ попадение дойде в 73-ата минута. Джорджо Киелини комбинира добре с Клаудио Маркизио, който не сгреши и изведе тима си напред 1:2.

Само след три минути, шампионите на Италия стигнаха и до трети гол, дело на Фернандо Йоренте, който записа второ попадение в сметката си в срещата.

Десет минути преди края на редовните 90 минути, Стефан Лихтщайнер сложи окончателна точка на спора, оформяйки крайното 1:4.

Каляри не можа да завърши мача в пълен състав, след като в 87-ата минута голмайсторът за тима бе изгонен с директен червен картон.

Ювентус продължава да е лидер с 52 точки, а Каляри е 13-и с 21.

Същевременно в друг мач от кръга Рома победи с убедителното 4:0 Дженоа. „Жълто-черните“ поведоха след 25 минути игра. След изпълнението на фаул от страна „вълците“, се получи разбъркване в наказателното поле на Дженоа, а Алесандро Флоренци се оказа на точното място и в точното време, за да открие за 1:0.

Последваха нови силни минути в полза на Рома, а само 5 минути по-късно преднината на Рома бе удвоена. Лидерът на тима Франческо Тоти получи чудесно подаване, в наказателното поле и завърши по най-хубавия начин тaзи ситуация – с гол за 2:0.

Само 2 минути преди края на първата част Майкон получи брилянтен пас от автора на първото попадения Флоренци, овладя добре топката с чудесно първо докосване и с хубав изстрел направи преднината на домакините класическа - 3:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

Веднага след почивката Рома окончателно доуби, иначе вече липсващата интрига. Франческо Тоти изпълни корнер, Мехмеди Бенатия се оказа най-съобразителен от всички и с глава покачи на 4:0.

Дженоа не успя да завърши срещата в пълен състав, след като в 58-ата минута Матузалем бе изгонен за втори жълт картон.

Рома продължава да е втори с 44 точки, а Дженоа е 10-и с 23.

Ето и още резултати от 19-я кръг на Серия А:

Аталанта – Катаня 2:1 ВИДЕО!

Верона – Наполи 0:3 ВИДЕО!

Торино – Фиорентина 0:0